Personvernerklæring

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://arbeidslivsressurs.no/

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Ingen data lagres i skjema når dette fylles ut og sendes inn via vår hjemmeside.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg”, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Ved hjelp av Google Analytics (GA) samler Google inn opplysninger fra hvert besøk gjort på vår nettside. Dette slik at vi ser og kan analysere antall besøk på siden og hvordan sidene blir brukt.

Google samler inn blant annet informasjon om hvilken nettleser du bruker, hvilken mobil du bruker og hvor du befinner deg i Norge. Men Google samler ikke inn personlige opplysninger i den grad at man kan spore hvem du er.

Du kan se Google Analytics sin egen GDPR side her: https://policies.google.com/privacy/Vi bruker informasjonskapsler for remarketing og visning i Google sitt displaynettverk. Hvis du ikke ønsker å bli sporet av Google Analytics, kan du gå til Google Analytics-bortkoblingssiden.

IP adresser. Denne informasjonen blir kun brukt til å vise hvor den besøkende er lokalisert grovt sett, IP-adressen er ikke synlig for oss med tilgang til data i Google Analytics.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Dine opplysninger blir aldri delt med andre enn det som er gitt av samtykke av deg som vår kunde.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Informasjon om behandling av personopplysninger

Vi beskytter dine personopplysninger

Din sikkerhet og dine personopplysninger er viktige for oss. Arbeidslivsressurs har ansvaret for at personopplysninger behandles på riktig måte i henhold til gjeldende lovgivning. Denne informasjonen gjelder for deg som er deltaker på kurs eller tiltak hos oss.

Hvilke opplysninger samler vi?

Vi er databehandlere på vegne av NAV og trenger visse opplysninger for å kunne vurdere dine ønsker og behov i forhold til oppgaven vi har fått. Dette kan inkludere kartlegging av dine ønsker, ressurser og utviklingsbehov på arbeidsplass og arbeidsoppgaver. Alle opplysningene vi samler inn og behandler skal være relevante og nødvendige for å oppfylle oppgaven vi har fått fra NAV. Opplysninger vi samler inn kan være:

- Navn, adresse, telefonnummer, fødsels-/personnummer, stemme, bilde, e-postadresse, brukernavn
- Opplysninger knyttet til arbeidserfaring og verv som normalt kommer frem av en CV, herunder arbeidsgiver og hvor lenge man har jobbet, sertifikater og kurs, utdanning, personlige egenskaper og interesser
- IP-adresse
- Språkkunnskaper
- Opplysninger om atferd som kan ha betydning for tiltaksgjennomføring og jobbmuligheter
- Sosiale eller personlige forhold som kan ha betydning for tiltaksgjennomføring og jobbmuligheter

Vi samler inn personopplysninger på en rettferdig og transparent måte og vil bare bruke disse opplysningene til gjennomføring av tiltaket. Vi vil ikke dele opplysninger med andre parter. Vi sørger for å ha tilstrekkelige tekniske og organisatoriske tiltak på plass for å sikre at personopplysningene dine er trygge og beskyttet.Vi vil bare beholde personopplysningene dine i 12 uker etter endt tiltak. Deretter slettes alle opplysninger om deg fra vårt system.

Innsyn

Vi tar alltid hånd om personvernopplysninger i tråd med den gjeldende personvernlovgivningen og følger GDPR-reglene fra EU. I henhold til disse reglene har du rett til å vite hvilke personopplysninger vi lagrer om deg og hva vi bruker dem til.

Du har rett til å få tilgang til personopplysningene vi har lagret om deg og kan be om at de blir rettet eller slettet. Hvis du har spørsmål om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du kontakte oss for mer informasjon.

Vi tar personvern alvorlig og vil alltid sikre at dine personopplysninger behandles på en sikker og betryggende måte.

Dersom du ønsker med informasjon eller innsyn i dine opplysninger kan du kontakte oss på personvernombud@arbeidslivsressurs.no

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktinformasjon

Epost: monica.forsgren@arbeidslivsressurs.no

Tilleggsinformasjon

Opplysningskrav fra bransjelovgivning.

Kontaktinfo til tilsynsmyndighet:
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Telefon: (+47) 22 39 69 00